Het curatorschap van Spears ontstond nadat de zangeres een psychische inzinking had gehad in 2008. Ze verloor daardoor de controle over haar in de jaren 90 en 2000 zeer succesvolle carrière. Daarna verdiende ze nog miljoenen met optredens in Las Vegas.

Het curatorschap werd korte tijd opgeheven toen Spears’ vader gezondheidsklachten had. En hoewel Spears haar Vegas-show meteen stillegde om voor hem te zorgen, probeert ze sindsdien via de rechter definitief onder de controle van haar vader uit te komen. Spears heeft sinds 2018 niet meer live opgetreden en zegt dat ook niet meer te willen doen zolang haar vader de touwtjes in handen heeft.

Waar de zangeres zelf in de openbaarheid zwijgt over de regeling, proberen haar fans al jaren haar te ‘bevrijden’ uit de curatele met de ‘Free Britney’-campagne. De zaak kreeg nog meer aandacht toen The New York Times afgelopen jaar de documentaire Framing Britney Spears maakte, die door miljoenen mensen werd bekeken.

Vandaag spreekt Spears voor het eerst in de zaak. Ze zal niet in de rechtszaal aanwezig zijn, maar via videoverbinding haar verhaal vertellen.

2021-06-23 19:39:56

Aangeboden door: nos.nl