Een van de kinderen van Gerrit Jan van D., die jarenlang verborgen zaten in een boerderij in Ruinerwold, noemt het verlaten van de boerderij “de beste beslissing van zijn leven”. In oktober 2019 zocht deze Israel om hulp, waardoor de politie het boerderijgezin vond.

Op 14 oktober 2019 trof de politie een vader met vijf meerderjarige kinderen aan in een boerderij in de Drentse plaats. Agenten waren binnengevallen omdat het zesde kind, Israel dus, om hulp had gevraagd.

Later bleek dat de kinderen, ondanks hun leeftijd van 18 tot 25 jaar, nooit ingeschreven hadden gestaan bij de gemeente. De kinderen en hun vader hadden jarenlang geïsoleerd in de boerderij geleefd.

Ingewikkelde situatie

Op Instagram deelt Israel een klein deel van zijn leven nadat de politie de boerderij was binnengevallen. Het bericht komt op de dag waarop de eerste aflevering van een vierdelige serie over het gezin op tv wordt uitgezonden. Een klein stukje van de uitzending is al te zien op de website van RTV Drenthe.

In de documentaire vertelt Israel, samen met twee oudere broers en een zus, over hun gezamenlijke verleden. Israel schrijft dat hij hoopt dat kijkers “een beetje meer inzicht krijgen in de ingewikkelde situatie zoals wij die hebben beleefd”.

2021-03-24 19:12:58

Aangeboden door: nos.nl