Op een snelweg in de Amerikaanse staat Massachusetts heeft de politie een groep zwaarbewapende mannen ontdekt. Ze waren gekleed in militaire kleding, hadden geweren en pistolen bij zich en zeiden dat ze op weg waren naar een training in de staat Maine.

De groep werd ontdekt toen agenten twee voertuigen zagen die met de alarmlichten aan reden. Ze weigerden zich volgens de politie over te geven of de wapens neer te leggen, en renden richting een bos. Twee mannen zijn daar opgepakt.

Enkele uren later werden nog eens zeven anderen aangehouden. Het is niet bekend of er nog meer mensen op de vlucht zijn.

Mannen die de wetten niet erkennen

Volgens de politie in de staat in het noordoosten van de VS gaat het om een groep mannen die “onze wetten niet erkennen”. Vanwege de ontdekking is een deel van een belangrijke snelweg afgesloten. Ook moesten mensen in verschillende plaatsen uit voorzorg binnen blijven. Volgens de politie heeft de groep geen dreigementen gemaakt, maar zijn ze wel gevaarlijk.

Tot welke groep de mannen behoren, is niet duidelijk. Amerikaanse media schrijven dat de mannen deel uitmaken van een militie die zichzelf de ‘Moorish American Arms’ noemt, maar dat is door de politie niet bevestigd. “De leider van de groep wilde ons wel graag laten weten dat ze niet anti-overheid zijn”, zei een politiewoordvoerder.

2021-07-03 17:02:47

Aangeboden door: nos.nl